Popravilo iPhona XS ko ga povozi avto

Popravilo iPhona XS ko ga povozi avto

V popravilo smo prejeli iPhone XS, ki ga je povozil avto. Telefon je še vedno deloval le na prvi pogled je imel razbit zaslon in touch screen ni deloval. 

Ker smo na servisu popravili že kar nekaj naprav, ki jih je povozil avto, tovornjak in celo viličar smo hitro vzeli v delo tudi tega nesrečneža. 

 

Napravo smo hitro razstavili in odklopili baterijo, ter priklopili nov zaslon in preverili delovanje touch enote. Na presenečenje je zaslon na dotik delovala brez težav, prav tako pa smo preverili delovanje kamer in ostalih funkcij - vse je delovalo in servis smo hitro zaključili. No seveda bi bilo to kar hitro in bi morali imeti veliko sreče. 

 

Po nekaj časa uporabe in testiranja naprave smo opazili, da se telefon pregreva. Prav tako smo ugotovili, da zvok na napravi ne deluje. Preverili smo mikrofonoe, zvočnike in slušalko, ki so na drugi testni napravi delivali v tej pa ne. 

 

Matično ploščo smo hitro postavili pod termalno kamero in preverili kaj se segreva. Hitro smo ugotovili kateri predel matične plošče se segreva in delo preselili pod mikroskop. Tam smo hitro našli “napako” - del matične plošče oz shield je bil skrivljen. Shield smo odstranili in pod njim našli počen steklen čip za zvok, ki se je pregreval. To je bil razlog, da se je telefon segreval in da zvok na iPhonu ni deloval. 

Odstranili smo poškodovan čip, pripravili matično ploščo na namestitev novega čipa (očistili in nacinili nogice), ter se lotili namestitve novega čipa. Ker gre za lotanje z vročim zrakom in obdelujemo zgornji predel “sendvič” matične plošče je zelo pomembno, da popravilo izvedemo hitro in s primerno temperaturo. 

 

Po opravljenem delu počakamo, da se matična plošča ohladi. Sedaj lahko ponovno matično ploščo vstavimo v ohišje in priklopimo vse komponente na ploščo. 

Preverimo delovanje zvoka - deluje, preverimo segrevanje naprave pri uporabi - se ne segreva. 

 

Popravilo je zaključeno in napravo lahko sestavimo in predamo v uporabo stranki. 

 

Ostali zapisi: