Menjava razbitega stekla iPhone 12 Pro

Menjava razbitega stekla iPhone 12 Pro

V popravilo smo prejeli iPhone 12 Pro z razbitim zadnjim steklom. Uporabniku se je kljub uporabi zaščitnega etuija pri padcu na hrbtni strani iPhona razbilo steklo. Gre le za razpoko stekla hrbtišča in funkcionalno razbito steklo ne predstavlja nobenih težav pri brezžičnem polnjenju vendar kazi izgled novega iPhona 12 Pro.

Lotimo se popravila oz menjave stekla. Kot pri prejšnih modelih na našem servisu uporabljamo tehniko s segrevanjem hrbtne strani in previdnim odstranjevanjem stekla. Pri uporabi te tehnike smo previdni in iz naprave prenesemo vse komponente, ki bi zaradi visokih temperatrur lahko nehale delovati ali pa se poškodovale.

Iz ohišja demontiramo zaslon - na tem modelu se zaslon odpre kot knjiga, vendar v drugo smer kot pri prejšnih modelih zato je potrebno biti previden pri demontaži.

Nadaljujemo z odstranjevanjem preostalih komponent, ki bi jih visoka temperatura lahko poškodovala. Odstranimo matično ploščo, baterijo, sprednjo kamero s komponentami za FaceID, sistem trojnih kamer, zvočnik in bliskavico.

Ko imamo pripravljeno ohišje na odstranjevanje razbitega stekla ga postavimo v poseben primež, ki nam ohišje fiksno drži na delovni površini. Pričnemo z odstranjevanjem počenega stekla. S pištolo za vroč zrak segrevamo hrbtno steklo, da omehčamo lepilo pod njim. Tu je pomembno, da uporabljamo primerno temperaturo, da ne poškodujemo preostalih komponent, ki so še v ohišju. Odstranjevanja stekla se lotimo pri razpokah in ga odstranimo do zadnjega drobca. Ko odstranimo celotno steklo se lotimo čiščenja ohišja in pregledamo, če je kje ostal še kak deobec stekla.

Na pripravljeno ohišje namestimo lepilo ravno pravšnje debeline in nanj nalepimo novo hrbtno steklo. Celotno ohišje prestavimo v primež, da se lepilo posuši in dobro spoji s steklom. Ko je postopek končan lahko pričnemo s sestavljanjem komponent iPhona v ohišje. Ko smo sestavili napravo sledi še testiranje in čiščenje naprave.

Steklo na iPhonu 12 Pro je zamenjano in iPhonu smo povrnili ponovno prekrasen izgled.  

Ostali zapisi: