Menjava razbitega stekla iPhone 8

Menjava razbitega stekla iPhone 8

V popravilo smo prejeli iPhone 8 na katerem se je razbilo zadnje steklo. Na našem servisu eno izmed pogostejših popravil, ki je opravljeno v istem dnevu.

Lotimo se menjave razbitega stekla - telefon najprej stestiramo, da preverimo v kolikor je na telefonu ša kakšna druga napaka ali le razbito steklo. Ugotovimo, da na iPhonu ni drugih napk ampak le poškodovano steklo.

Začnemo z demontažo zaslona in matične plošče iz ohišja naprave. Poleg tega demontiramo še kamero, baterijo, zvočnik in mikrofone. Iz telefona odstranimo čim več komponent, saj se s tem izognemo, da bi katero izmed komponent poškodovali pro odstranjevanju razbitega stekla.

Ko imamo ohišje pripravljeno na odstranjevanje razbitega stekla ga namontiramo v poseben primež in pričnemo segrevati steklo z vročim zrakom, pomembno je da ne uporabimo previsoke temperature, saj lahko s tem poškodujemo komponente, ki so še v ohišju.

Sedaj ko imamo odstranjene vse koščke stekla se lotimo odstranjevanja ostankov lepila. Ohišje dobro očistimo in predpriprvimo na lepljenje novega stekla na okvir. Nanesemo posebno lepilo in namestimo novo steklo na ohišje iPhona, ter vse skupaj vložimo v primež pod pritisk.

Po parih urah lahko ohišje vzamemo iz primeža in očistimo ostanke lepila na ohišju. Sedaj sledi montaža vseh komponent nazaj v ohišje. Ko sestavimo iPhone preveriimo deovanje vseh komponent.

Po uspešni menjavi razbitega stekla pa lahko obvestimo stranko, da ima pripravljen telefno za prevzem.  

Ostali zapisi: