Popravilo FaceID vezja na iPhonu X

Popravilo FaceID vezja na iPhonu X

V popravilo smo na servis prejeli iPhone X na katerem je uporabnik sam poizkušal zamenjati zaslon. Žal pa mu je pri poizkusu prenosa proximity senzorja in slušalke uspelo natrgati kabelček, ki povezuje to vezje in matično ploščo.

Sedaj je iPhone X ostal brez funkcije senzorja bližine (to omogoča izklaplanje zaslona med klici), brez zvoka iz zgornje slušalke in najbolj pomembno brez funkcionalnosti FaceID-ja. (Odklepanje zaslona s prepoznavo obraza).

Elementi vezja FaceID-ja so sprogramirani z matično ploščo iPhona in jih ne moramo kar enostavno zamenjati, da nam funkcionalnost te funkcije ostane ampak moramo popraviti obstoječe vezje ali pa prenesti komponente na novo vezje.

Ker je bilo obstoječe vezje dobro poškodovano smo se odločili, da raje prenesemo dve bistveni komponente na novo vezje.

Najprej smo se lotili priprave novega vezja - z vezja smo odstranili komponente, katere moramo prenesti iz starega (proximity senzor in flood illuminatior) zelo pomembno je da se odstranjevanje komponent lotimo s pravilno temperaturo, saj so iz plastične mase in kaj hitro poškodujemo komponente.

Ko prenesemo obe komponenti se lotimo testiranja delovanja faceID-ja na novem zaslonu. Face ID vezje zazna obraz in ga prebere - popravilo je uspešno in o končanem servisu obvestimo stranko. 

Ostali zapisi: