iPhone X razbito zadnje steklo

iPhone X razbito zadnje steklo

Na servis smo prejeli iPhone X na katerem se je pri nerodnem padcu razbilo zadnje steklo na ohišju. 

 

Po testiranju in diagnostiki telefona pred demontažo ugotovimo, da ostale  komponente na napravo delujejo brez napak tako, da je potrebna le menjava zadnjega stekla iPhona. 

 

Lotimo se popravila naprave. Za namestitev novega stekla je najprej potrebno razbito steklo odstraniti z ohišja naprave. Za odstranitev uporabljamo termično obdelavo, kar pomeni da hrbtišče naprave segrevamo, da se lepilo pod steklom omehča, kar nam olajša odstranjevanje razbitega stekla. Da ne bi pošlodovali katere izmed vgrajenih komponent pa moramo zaradi ohranjanja varnosti delov le te odstraniti z ohišja. 

 

 

Na testu smo imeli tud napravo z lasarskim odstranjevanjem stekla pri kateri naj ne bi bilo potrebno demontirati komponent iz iPhona vendar se je izkazalo, da je postopek časovno primerljiv s postopkom menjave, ki ga izvajamo zdaj - poleg tega pa odstranjevanje ni tako enostavno, kot oglaševano. 

 

Na telefonu najprej odstranimo OLED zaslon in se lotimo odstranjevanja ostalih komponent (matična plošča, kamere, zvočnik, vibra motor, baterija, flash lučka). Ko imamo vse komponente varno odstranjene pred vročino se lotimo odstranjevanja razbitega stekla. 

 

Pri odstranjevanju uporabljamo pištolo na vroč zrak ter orodje prilagojeno za odstranjevanje drobcv in koščkov stekla. Seveda pa tehnik pri odstranjevanju uporablja močnejše gumjaste rokavice, ter zaščitna očala, saj delci stekla letijo vsepovprek. 

 

Po odstranitvi razbitega stekla sledi čiščenje in priprava ohišja na namestitev novega stekla. Z ohišja moramo odstraniti vse delce steklc in lepila saj le tako lahko namestimo novo steklo natančno. 

 

Ko imamo ohišje pripravljeno na nanos novega stekla najprej preverimo namestitev celega stekla na ohišje, da se prepričamo da povsod nalega perfektno. Nanesomonsloj lepila po celotnem robu okvira in po preostanku ohišja, ter ohišje in steklo postavimo pod pritisk, da se steklo kar se da močno fiksira na okvir. 

 

Po parih urah lahko ohišje preverimo in se lotimo sestavljanja iPhona. Vgradimo vse komponente, ki smo jih pred tem demontirali iz telefona. Namestimo nove vodotesne nalpekme med zaslon in ohišje, ter iPhon ponovno stestiramo. 

 

Po opravljenem servisu ponovno očistimo napravo in prverimo naleganje novega stekla, ter obvestimo stranko o opravljenem servisu. 


Ostali zapisi: