iPhone Xs max pozabljen na strehi avtomobila

iPhone Xs max pozabljen na strehi avtomobila

Na servisu smo priskočili na pomoč stranki, ki je svoj iPhone pozabila na strehi avtomobila in se odprljala po svojih opravkih.

Po ugotovitvi, da je iPhone pogrešan je najprej sledila iskalna akcija telefona. K sreči je bila na telefonu vključena funkcija “Find my iPhone” in je bilo napravo lažje najti ob robu cestišča.

Žal pa je nepazljivost in vožnja iPhona na strehi terjala svoj davek. Po prvih ugotovitvah, ko smo napravo prejeli na servis je bil iPhone vidno poškodovan na hrbtni strani in prav tako na strani zaslona. Zaslon je bil poškodovan do te mere, ta touch enota ni delovala, preko zaslona pa je potekal zelena črta, kar nakazuje poškodovan OLED.

Lotili smo se diagnostike naprave in popravila - po prvih ocenah je bila potrebna menjava zaslona in zadnjega stekla iPhona Xs max. Z naprave smo odmontirali OLED zaslon in odvijačili vijake ki držijo shield kateri skrbi, da so konektorji priklopljeni na matično ploščo. Odklopimo baterijo in konektorje zaslona, touch enote in faceID kamere.

Na iPhone začasno priklopimo nov zaslon, da lahko potestiramo vse funkcije naprave, saj je več kot očitno utrpela hujše poškodbe. K sreči dignostika pokaže nemoteno delovanje ostalih komponent tako, da se lahko lotimo nadaljnega popravila.

Z ohišja iPhona moramo odstraniti vse komponente, ki so občutljive na vročino, saj moramo s hrbtne strani odstraniti preostale koščke stekla, ki so še na ohišju. Pri odstranjevanju si pomagamo s pištolo na vroči zrak, saj toplota “omehča” lepilo in je odstranjevanje lažje.

Ko smo ohišje pripravili na nanos novega stekla se prepričamo, da je vse staro lepilo odstranjeno in da na ohišju ni več delcev stekla. Nanesem novo lepilo po robovih in ohišju, ter namestimo novo steklo na hrbtišče.

Sledi menjava zaslona oz. premontaža slušalke in komponent FaceID-ja na nov zaslon. Ko preverimo, da je zadnje steklo lepo naleglo in fiksirano na hrbtni del se lotimo sestavljanja naprave. Nestimo še tesnila za vodotesnost in napravo lahko zapremo. Ponovno stestiramo delovanje naprave in obvestimo stranko. 

Ostali zapisi: