iPhone 8 v prometni nesreči

iPhone 8 v prometni nesreči

Na servis smo prejeli kar precej zdelan iPhone, ki si je znašel v prometni nesreči.


Na iPhonu je bilo že pri vizualnem pregledu možno ugotoviti, da ima razbit zaslon in razbito zadnje steklo iPhona.
Poleg tega pa je bilo ohišje naprave močno zvito in na določenih predelih počeno. Glede na stanje ohišja smo se odločila za menjavo celotnega ohišja. Na zaslonu prav tako ni deloval touch screen.

Lotili smo se testiranja naprave - iPhone smo odprli ter vizualno preverili notranje komponente. Po vizualnem pregledu smo začasno na matično ploščo priklopili nov zaslon, da lahko stestiramo ostale komponente telefona.


Ugotovili smo, da mikrofoni na iPhonu ne delujejo. Lotili smo se popravila. Iz iPhona smo demontirali matično ploščo, ter preverili delovanje. Ker na matični plošči nismo zaznali napak v delovanju smo se lotili premontaže ohišja.
Iz ohišja smo demontirali vse komponente in jih prenesli v novo ohišje. Prav tako smo zamenjali lightning port na katerem so integrirani mikrofoni. Matično ploščo smo vgradili v novo ohišje, ter namestili nov zaslon na iPhone. Pred namestitvijo novega zalona smo namestili tudi tesnila za vodotesnost iPhona (več o "vodotesnosti" iPhona si lahko preberete tukaj). 
Pred končnim zaprtjem naprave preverimo delovanje vseh komponent in funkcij naprave. Ugotovimo, da na iPhonu vse deluje in se lotimo končnega zapiranja.
Na nov zaslon namestilo še zaščitno steklo in obvestimo stranko, da je naprava pripravljena na prevzem.
 

Ostali zapisi: