Kako očistiti vaš iPhone ali iPad?

Kako očistiti vaš iPhone ali iPad?

Za iPhone ali iPad porabimo veliko denarja za nakup - pravilno je, da za njih tudi skbimo, kot je potrebno.

Obstaja razlog zakaj naprave v Applovih trgovinah izgledajo tako lepo - običajno jih očistijo 2x dnevno, da imajo tako sijoč izgled. Vi si časa za to verjetno ne boste odtrgali, da boste večkrat dnevno temeljito čistili vaš iPhone.

A kljub vsemu smo ljudje, kar pomeni, da so vaši prsti naravno naoljeni in karkoli uporabljate - iPhone ali iPad puščate sledi vaših prstov na napravi.

Če želite ohraniti naprave čiste in sijoče je pomembno da jih morate znati pravilno očistiti. Zadnji iPhone 11 Pro ima matirano hrbtno steklo, ki potrebuje posebno čiščenje.

Čiščenje iPhona

Pred čiščenjem ugasnite iPhone, da se lahko lotite čiščenja popackanega zaslona. Pri iPhonu 11 Pro in iPhone 11 Pro Max Apple pravi: “ob normalni uporabi lahko tekstura stekla prikaže znake prenosa matrijala iz drugih predmetov, ki pridejo v kontakt z iPhonom, kot na primer z deniom ali predmeti v vašem žepu. Prenos lahko izgleda kot praska vendar je v večini primerov lahko odstranjen”
Besede v večini primerov se slišijo zelo optimistično ampak moramo preizkusiti.

Kako očistimo iPhone?

  • Ugasnite iPhone
  • Obrišite s krpo, ki ne pušča vlakna
  • Če to ne očisti krpo navlažite z milnico
  • Pazite, da tekočine ali vlage ne puščate v odprtine

Nikoli ne uporabljajte zraka pod pritiskom ali čistilna sredstva.

Že od izida prvega iPhona pa vse do iPhona 5, Apple v navodilih za uporabo specificira, da ne smemo uporavljati zrak pod pritiskom (kompresor ali stistnjen zrak v pločevinki), amoniak, ali preokside.

To ne navajajo pri novjših modelih od iPhona 11, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, vendar previdnost ni odveč. Tovrstna čistila so močna vaš iPhone pa občutljiv.

Pri teh zadnjih modelih iPhonov Apple navaja, da uporablja poseben premaz proti sledem prstnih odtisov in čiščenje s čistili lahko odstrani ta premaz.

Kako očistimo iPad?

  • Apple uporablja podoben premaz tudi na iPad-u. Za čiščenje zaslona vzemite krpo, ki ne pušča vlaken.
  • Ugasnite iPad
  • Odklopite vse kable
  • Obrišite z mehko, rahlo navlaženo krpo, ki ne pušča vlaken.

Ne uporavljajte kakršnihkoli domačih čistil ali čistil za okna.  

Ostali zapisi: