iPhone 11 z razbitim zaslonom

iPhone 11 z razbitim zaslonom

Na servis smo prejeli iPhone 11, ki žal ni preživel nesrečnega padca in se mu je pri tem razbilo steklo in prav tako tudi razlili kristali LCD zaslona.

Lotili smo se popravila - najprej smo vizualno pregledali telefon, da preverimo, če so poškodbe vidne še kje. Glede na to, da ima iPhone 11 steklen tudi hrbten del (zaradi brez stičnega polnjenja) preverimo tudi hrbtno stran in leče kamer, da preverimo da ni prišlo do poškodb tudi na teh komponentah.

Opazili smo, da je okvir iPhona 11 na enem predelu malenkostno ukrivljen, na kar moramo biti pozorni pri vgradnji novega zaslona, saj ta predel lahko povzroča, da se nov zaslon ne ”uleže” tako kot bi se moral, saj ga okvir iPhona napenja.

Odstranimo vijake in odpremo napravo - vizualno preverimo notranje komponente in se lotimo menjave zaslona na iPhonu 11. Prestavimo vse komponente (slušalka, faceID vezje) iz starega zaslona na nov zaslon in ga priklopimo na matično ploščo, ter opravimo testiranje vgrajenega zaslona. Zaslon deluje brez napak, kar pomeni, da se lahko lotimo namestitve lepilnih trakov za tesnenje naprave.

Ponovno odstranimo zaslon in naprave, ter preverimo okvir na predelu kjer je udarjen. Opazimo, da del okvirja ovira vgradnjo novega zaslona - lotimo se odtranjevanje aluminija, ki visi čez rob okvira - malenkostno pobrusimo notranji del okvira, kar nam omogoči brezkrbno vgradnjo novega zaslona. Očistimo okvir in namestimo tesnilne trakove.

Sledi končna vgradnja zaslona. Priklopimo vse konektorje na matično ploščo, ter namestimo ”shield-e” in jih privijemo. Odstranimo folijo iz tesnilnih trakov in pravilno namestimo in vgradimo nov zaslon.

Apple je pri iPhonih 11 in novejših modelih uvedel dodatno preverjanje ”originalnih” delov, ki so priklopljeni na matično ploščo naprave. Kljub temu, da vgradimo originalen zaslon naprava javi: ”Unable to verify this iPhone has a genuine Apple display.” Več o tem si lahko preberete tudi na spletni strani iFixit.com, kjer opisujejo tudi test, kjer so iz dveh novih iPhonov samo premenjali zaslon iz enega na drugega in se obvestilo pojavi še vseeno - se pravi obvestilo se pojavi tudi pri originalnih zaslonih.

Obvestilo se pojavlja na osnovni strani še 4 dni, potem pa le v nastavitvah nadaljnih 15 dni, po izteku pa se ne kaže več.  

Ostali zapisi: