6 znakov za menjavo baterije na iPhonu

6 znakov za menjavo baterije na iPhonu

Ste se sprijaznili s slabimi vzdržjivosti vašega iPhona in jih vzeli za nekaj normalnega v vašem življenju? Vam je ugašanje iPhona nekaj normalnega in že v navadi delavnika? Si želite, da bi se aplikacije odpirale hitro kot so se nekdaj na vašem iPhonu in da bi lahko gledali videe do zadnjih procentov baterije?

Vsi vemo, da ni slabšega, kot pa da se ne morete zanesti na slabo baterijo v iPhonu. Zato smo vam pripravili nekaj smernic, ki vam bojo pomagale pri odločitvni ali je vaša baterija že potrebna menjave.

Napihnjena baterija iPhona

Ta razlog niti ne sme biti vprašanje oz razlog zakaj še niste zamenjali baterije. Tudi če baterija ni dosti napihnjena je potrebna menjave. Potrebno je paziti, da se baterija deponira na pravi način in previdno. Pri napihnjeni bateriji je potrebno biti pozoren - baterije ne smete predreti saj se sprostijo strupeni plini. Zgodnji znaki, ki nakazujejo napihnjeno baterijo so: lisa na beli podlagi na zaslonu iPhona (saj baterija neposredno pritiska na zaslon s spodnje strani), reža med zaslonom in okvirjem iPhona (kot na zgornji sliki), "luft" v zaslonu - odstopanje - ni vidnega odstopanja ampak se zaslon nekako premika po okvirju.

Vaš iPhone se nepričakovano ugaša

V kolikor se vam iPhone izklaplja ko imate še nekje pol kapacitete baterije - je možno, da je potrebni kalibrirati baterijo iPhona. Za kalibracijo baterije sledite tem korakom:

  1. iPhone normalno uporabljajte dokler se vam ne izklopi zaradi prazne baterije
  2. Priklopite iPhone na zanesljiv polnilec in ga polnite neprekinjeno dokler baterija ne doseže 100%
  3. Ko je napolnjen opravite soft reset (držite power in home tipko hkrati dokler se ne pojavi Apple logo)

V kolikor te koraki ne odpravijo napake je vaša baterija po vsej verjetnosti potrebna menjave.

Imate iPhone 6 ali novejši in vam deluje počasi

V kolikor je na vaši napravi nameščen iOs 11.3 ali novejši ste verjetno "žrtev" Applove nove funkcije, ki zazna slabo stanje baterije in hitrost procesorja vašega iPhona zmanjša. Za izklop te funkcije sledite tem korakom:

Stisnite Settings App, izberite Battery možnost na seznamu in izbetite Battery Helth (beta). Če pod Peak Performance Capability vidite ta zapis: 

...... potem je potrebna menjava baterije na iPhonu.

Imate iPhone 5s ali starejši in baterija ne traja dolgo

V kolikor uporabljate starejšo napravo, kot je iPhone 5s ali starejši potem niste pod vplivom upočasnjevanja procesorja. Pri teh modelih je menjava baterije dokaj pogosta predvsem če baterije na tej napravi še niste menjali. Ker so vse baterije potrošni material je potrebno vzeti v obzir, da je potrebna menjava baterije v kolikor je stara in že iztrošena.

iPhone se greje in postaja vroč

Baterija iPhona ustvarja toploto kadar se polni. Baterije znotraj iPhona so zasnovane, da nevtralizirajo toploto, ki nastaja pri polnenju naprave. V kolikor zaznate pregrevanje naprave je lahko razlog tudi v bateriji in predlagamo, da jo zamenjate. V obzir vzemite tudi zunanje vplive - v kolikor je naprava izpostavljena soncu ali kakšnim drugim toplotnim telesom je lahko razlog za pregrevanje tudi tu. Baterije so temperaturno občutljive in je z njimi potrebno ravnati po navodilih proizvajalca.

 

Za konec: baterije so potrošni materijal in se s časom iztrošijo. Upamo, da vam je ta članek pomagal ugotoviti ali je pri vašem iPhonu že čas za novo baterijo.

Ostali zapisi: