iPhone 6 v kontaktu z vodo

iPhone 6 v kontaktu z vodo

V popravilo smo prejeli iPhone 6, ki je stranki le za hip padel v wc školjko. Napravo smo takoj odprli in opazili da je znotraj še polna vode.

Iz iPhona smo demontirali matično ploščo in razlotali “shield”-e in matično ploščo dali na čiščenje v ultrazvočno kopel s čistilom. Ohišje iPhona smo osušili in očistili z alkoholom.

Po čiščenju v UZ kopelu smo matično ploščo osušili in se lotili meritev in pregleda pod mikroskopom. Odkrili smo nekaj prekinitev na napajalnih linijah in jih odstranili z menjavo poškodovanih komponent. Vendar je voda dodelala tudi konektorje na matični plošči za zaslon in kamero katere je bilo potrebno zamenjati.

Matična plošča je bila popravljena - sledi testiranje komponent. Pri testiranju komponent smo ugotovili, da z izjemo zaslona deluje vs ok. Pri zaslonu pa smo morali le polotati konektor samega zaslona in odpravili težavo.
Po popravilu smo iPhone smo sestavili in pripravili na prevzem.

Za čim boljše možnosti popravila iPhona v kontaktu z vodo pa vam v prihodnih dneh pripravljamo članek kako postopati z napravo, ki je padla v vodo.  

Ostali zapisi: